Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 juli

  Billerud Korsnäs jaktrepresentation sågas av Skatteverket

  Billerud Korsnäs får bakläxa på sina deklarationer för 2017 och 2018 och krävs på ytterligare drygt 36 miljoner kronor av Skatteverket.

   Billerud Korsnäs ska betala ytterligare 36 miljoner kronor i skatt på grund av felaktiga uppgifter i deklarationerna för 2017 och 2018.
  Billerud Korsnäs ska betala ytterligare 36 miljoner kronor i skatt på grund av felaktiga uppgifter i deklarationerna för 2017 och 2018. FOTO: Ulf Aronsson

  Skatteverket ger Billerud Korsnäs bakläxa på deras deklarationer för 2017 och 2018. Totalt krävs bolaget på över 36 miljoner kronor, där den stora posten gäller ett direktavdrag på 160 miljoner kronor för reservdelar och förnödenheter. Men det avdraget godkänner inte Skatteverket eftersom värdet på materialet tidigare har bokförts som tillgångar och bolagets inkomst för 2018 höjs därför med motsvarande belopp.

  Dessutom anser Skatteverket att Billerud Korsnäs felaktigt dragit av kostnader på 1,3 miljoner kronor för representationsjakt i Åre. Enligt Skatteverket har jakten varit ”lyxbetonad” och Billerud Korsnäs måste därför skatta på beloppet och dessutom betala ett skattetillägg på nästan 115 000 kronor.

  Relaterade artiklar

  Till toppen