Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 6 september 2018

  Billerud Korsnäs inviger nyinvestering

  En investering på 1,3 miljarder kronor ger Billerud Korsnäs en av Europas största och mest effektiva maskiner för maskinglättat kraftpapper.

   Invigningen hölls av Billerud Korsnäs VD Petra Einarsson, tillträdande landshövdingen i Östergötland, Carl Fredrik Graf, avgående landshövdingen, Elisabeth Nilsson, och fabrikschefen i Skärblacka, Håkan Krantz.
  Invigningen hölls av Billerud Korsnäs VD Petra Einarsson, tillträdande landshövdingen i Östergötland, Carl Fredrik Graf, avgående landshövdingen, Elisabeth Nilsson, och fabrikschefen i Skärblacka, Håkan Krantz. FOTO: Billerud Korsnäs

  I går invigde Billerud Korsnäs sin investering på 1,3 miljarder kronor i Skärblacka. Dels har den befintliga pappersmaskinen uppgraderats för högre ytbehandlingskapacitet, dels har företaget flyttat dit maskinen för MG-papper, maskinglättat kraftpapper, från bruket i finska Tervasaari.

  Vill bli världsledande

  Tervasaari-maskinen är en av de största MG-pappersmaskinerna i världen och investeringen är en del i Billerud Korsnäs satsning på att skapa ett världsledande MG-center i Skärblacka.

  MG-papper används i allt ifrån konsumentvaror till industriprodukter, till exempel fettåliga papper för konsumentpåsar och snabbmatsmarknaden, barriärpapper för mejeriprodukter som smör och papper för försegling av medicinska engångsartiklar.

  Glädje och stolthet

  ”Det är med stor glädje och stolthet vi inviger en av Europas största och mest effektiva MG-maskiner. Vi har med denna satsning dels förstärkt vår position som världsledande inom MG-papper och dels lagt en stabil grund för vidare utveckling av vår produktmix och vårt erbjudande”, säger Petra Einarsson, VD för Billerud Korsnäs, i ett pressmeddelande.

  LÄS OCKSÅ: Billerud Korsnäs gick backLÄS OCKSÅ: Billerud Korsnäs tar krafttag för att effektivisera produktionen

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen