Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 8 september 2016

  Billerud Korsnäs hyllas för sin hållbarhet

  Billerud Korsnäs har inkluderats i Dow Jones hållbarhetsindex.

   Per Lindberg, vd och koncernchef, på Billerud Korsnäs är nöjd med att företaget uppmärksammas och bekräftas internationellt av Dow Jones hållbarhetsindex.
  Per Lindberg, vd och koncernchef, på Billerud Korsnäs är nöjd med att företaget uppmärksammas och bekräftas internationellt av Dow Jones hållbarhetsindex. FOTO: Billerud Korsnäs

  Dow Jones hållbarhetsindex, Sustainability Europe Index, beskriver hur bolag presterar inom ekonomiska, miljömässiga och sociala områden. Årligen analyseras 3 400 börsnoterade företagen av Robeco SAM i samarbete med Dow Jones för att se vilka som platsar.

  Som enda europeiska företag i sin kategori har nu Billerud Korsnäs inkluderats.

  Lönsam tillväxt

  Företaget har även utnämnts till hållbarhetsledare inom kategorin Containers & Packaging.

  ”Hållbarhet är utgångspunkten i vår strategi för långsiktig och lönsam tillväxt. Det räcker inte längre att enbart minimera sin egen miljöpåverkan som företag traditionellt har gjort, vi i Billerud Korsnäs vill ta hållbarhet längre”, säger Per Lindberg, vd och koncernchef, Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande.

  ”Med våra resurseffektiva och innovativa förpacknings­lösningar både kan och vill vi bidra positivt till en hållbar framtid. Därför är jag glad att vårt arbete uppmärksammas och bekräftas internationellt idag av Dow Jones hållbarhetsindex”.

  Relaterade artiklar

  Till toppen