Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 26 mars 2020

  Billerud Korsnäs halverar utdelningen

  Billerud Korsnäs drar tillbaka den utlovade extra utdelningen. Orsaken är den ökande osäkerheten till följd av corona-pandemin.

   Osäkerheten kring corona-pandemin gör att Billerud Korsnäs halverar utdelningen.
  Osäkerheten kring corona-pandemin gör att Billerud Korsnäs halverar utdelningen. FOTO: Ulf Aronsson

  Billerud Korsnäs har beslutat att dra tillbaka den extra aktieutdelningen på 4,30 kronor per aktie. Orsaken är, enligt ett pressmeddelande, att den ökade osäkerheten till följd av corona-pandemin gör att företaget vill upprätthålla sin starka finansiella ställning.

  Samtidigt kvarstår förslaget om en ordinarie utdelning på 4,30 kronor per aktie, och om osäkerheten minskar kommer styrelsen senare under året kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om den extra utdelningen.

  Redan påverkade

  Billerud Korsnäs stärkte finanserna rejält under fjolåret efter en realisationsvinst på 5,7 miljarder kronor när de sålde större delen av skogen i Bergvik Öst till AMF. Men redan för några veckor sedan stod det klart att corona-pandemin skulle ge extrakostnader för företaget. Ett planerat underhållsstopp vid Gruvön har fått skjutas fram till hösten till en beräknad kostnad av mellan 40 och 100 miljoner kronor. Det innebär även ett intäktsbortfall på 100 miljoner kronor.

  Om det framflyttade underhållet dessutom resulterar i oplanerade stopp senare under året kan de ekonomiska effekterna bli större än så, och det är ännu oklart om planerade underhållsstopp vid andra av företagets anläggningar också kan komma att påverkas.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen