Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 8 juli 2017

  Bergs brandskyddar med Burnblock

  Bergs Timber börjar producera brandskyddsimpregnerat trä för att bredda produktportföljen.

   Bergs Timber börjar producera brandskyddsimpregnerat trä vid sin anläggning Bitus i Nybro.
  Bergs Timber börjar producera brandskyddsimpregnerat trä vid sin anläggning Bitus i Nybro. FOTO: Birgitta Sennerdal

  Bergs Timber AB har tecknat ett långsiktigt avtal med Burnblock Aps, där Bergs Timber blir ensam producent av brandskyddsimpregnerat trä med Burnblocks produkt i Sverige.

  ”Vi har efter noga övervägande valt Burnblock som leverantör av brandskyddsmedel då deras produkt uppfyller alla krav både vad gäller miljöhänsyn och brandskydd. Vi ser en ökad efterfrågan av brandskyddsimpregnerat trä, och vi vill som ledande producent av träskydd med detta bredda vår produktportfölj”, säger Per-Åke Bergh, marknadschef vid Bergs Timber, i ett pressmeddelande.

  Burnblocks brandskyddsimpregnering uppges vara organisk, giftfri och nedbrytbar vilket enligt Bergs skapar stora möjligheter för framtidens byggande i trä.

  Marknaden för träskyddsbehandlade produkter växer stadigt och Bergs producerar flera olika typer vid anläggningen Bitus i Nybro. Under fjolåret tog förtaget ett nytt tillstånd i bruk som gav möjlighet att öka produktionen till 500 000 kubikmeter träskyddsbehandlade trävaror per år.

  ”Vi har en välinvesterad och modern anläggning med en kapacitet som överstiger de 250 000 kubikmeter som befintligt tillstånd ger oss möjligheten att producera. Att nå den nya tillståndsnivån kräver endast mindre investeringar. Vi har successivt ökat produktionen de senaste åren och känner att vi behöver den nu beslutade utökningen”, sa vd Peter Nilsson i samband med det.

  VIDEO. Så brandsäkrar du gårdenLÄS OCKSÅ Hans ladugård brann ner

  Relaterade artiklar

  Till toppen