Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 13 december 2019

  Berg & Berg i konkurs - 65 anställda drabbas

  Med leverantörsskulder på nio miljoner kronor gick det inte längre. Golvfabriken Berg & Berg i Kallinge begärs i konkurs ett år efter att verksamheten räddades.

   Berg & Berg i Kallinge har ansökt om konkurs.
  Berg & Berg i Kallinge har ansökt om konkurs. FOTO: Södra

  Då, i slutet på november 2018, fick de anställda ett glädjebesked när det stod klart att Berndt Ivarsson genom sitt bolag Mor-Gerd-gruppen skulle överta golvfabriken. Detta sedan Södra, efter långvariga försök att sälja fabriken, en dryg vecka tidigare hade beslutat om nedläggning av verksamheten.

  Dock kom den nya ägaren aldrig överens med kommunen om ett köp av fastigheten där tillverkningen sker. Parkettillverkaren har sedan dess dels tvistat med den kommunala fastighetsägaren om priset, dels om ett hyreskontrakt.

  Enligt Blekinge Läns Tidning låg Berg & Bergs bud på 5,25 miljoner kronor, medan Ronneby kommun värderade fastigheten till 14 miljoner kronor, och hade lagt en smärtgräns på runt 11 miljoner.

  Enligt uppgifter till Sveriges Radio P4 Blekinge ser företaget tvisten om köp och hyra som anledningen till konkursen.

  – Jag är inte förvånad. Vi har haft samtal med företaget under en längre tid och jag känner att vi har jobbat så hårt vi kunnat för att nå en överenskommelse men inte kunnat tänka oss att sälja till ett så lågt pris som de erbjudit, säger Mathias Kågell, kommunjurist för Abri som äger fastigheterna, till P4 Blekinge.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen