Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 oktober

  ATA startar nytt i England

  ATA Timber etablerar lager i södra England.

   Sedan Storbritanniens utträde ur EU den 31 januari i år råder en övergångsperiod fram till sista december. Hur förhållandet till EU ser ut efter det pågår det fortfarande förhandlingar om.
  Sedan Storbritanniens utträde ur EU den 31 januari i år råder en övergångsperiod fram till sista december. Hur förhållandet till EU ser ut efter det pågår det fortfarande förhandlingar om. FOTO: Mostphotos

  ATA Timber startar företaget ATA Timber UK Ltd. Syftet är att etablera ett eget lager i södra England, nära London, för att komma närmare slutkund. Verksamheten kommer att inriktas på försäljning mot större byggfirmor, och ATA hoppas på både logistiska och produktionsmässiga fördelar med upplägget.

  ”Anledningen till lanseringen av ATA Timber UK Ltd är till viss del relaterat till vad som kan hända när övergångsperioden är slut, men framför allt beror det på att Storbritannien är en stor och viktig marknad för oss. Med etableringen får vi en tydligare position på marknaden. Storbritannien har länge varit en av våra viktigaste exportmarknader och ATA Timber är ett starkt varumärke på marknaden så denna expansion är både ett logiskt och strategiskt steg för oss”, säger Roger Tagesson, försäljningschef på ATA, i en mejlkommentar till ATL.

  Verksamheten i ATA Timber UK kommer att starta den 1 januari 2021.

  Relaterade artiklar

  Till toppen