Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 augusti 2019

  "Alltid obehagligt att bli utsatt för tvångsmedel"

  Misstankarna mot Karl Hedin för grovt jaktbrott kvarstår, säger åklagare Lars Magnusson. Men när och om det blir åtal kan han inte svara på.

  – Karl Hedin är fortfarande misstänkt bland annat för grovt jaktbrott.

  Det säger kammaråklagare Lars Magnusson, som leder förundersökningen, till ATL.

  Läs mer: Karl Hedins egna ord om jaktbrottshärvan

  Karl Hedin är kritisk mot utredningen, bland annat telefonavlyssningen och att han fotograferades i domstolen. Vad anser du om det?

  – Det är hans uppfattning. Telefonavlyssningen har prövats, och man ansåg att det fanns stöd för den i detta fall. Dessutom har den anmälts som brott men det ledde inte till någon förundersökning. Fotograferingen är en ordningsfråga för domstolen, det får du ta med dem.

  Och omvärderingen av telefonsamtalet?

  – När jag lyssnade igenom det såg jag att det fanns en diskrepans mellan vad jag kunde höra och det som var nedtecknat.

  Var det första gången du lyssnade igenom det?

  – Nej, men det var första gången med mina egna hörlurar.

  Och att ni väljer att lita på ett vittne som nu säger sig vara i psykisk obalans?

  – Det här kommer ha sin vanliga gång med beslut om det blir åtal eller inte. När vi kommer så långt får försvaret ha erinringar mot förundersökningsmaterialet och begära kompletteringar, säger Lars Magnusson.

  När kan det bli aktuellt?

  – Det kan jag inte svara på. Vi väntar fortfarande på analyssvar och så ska det hållas ytterligare förhör. Den här utredningen har inneburit en betydande arbetsinsats jämfört med andra mål, med beslagsförhandlingar och anmälningar till olika myndigheter.

  Karl Hedin upplever att han straffas utan dom, med den långa häktningstiden och beslaget av hans vapen.

  – Misstänks man för brott utsätts man för olika tvångsmedel, och det är alltid obehagligt. Det görs husrannsakan och tas beslag men det finns regler för hur det ska göras.

  Fotnot: Fram till nu har ATL valt att inte namnge Karl Hedin i samband med rapporteringen om den misstänkta jakthärvan. Enligt de pressetiska reglerna ska försiktighetsprincipen gälla vid publicering i samband med brottsmisstankar. Efter det att Karl Hedin själv valt att berätta sin historia har ATL beslutat att publicera hans namn.

  Relaterade artiklar

  Till toppen