Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 14 augusti 2018

  Alliansen lägger gemensamma miljöförslag

  De borgerliga partierna är eniga om utredning om äganderätten och miljöbilsbonusen utvecklas.

   Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.
  Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor. FOTO: Fredrik Noreback

  I dag, tisdag, presenterade Allianspartierna förslag på miljö- och klimatområdet. De fyra borgerliga partierna är bland annat överens om att tillsätta en utredning om hur äganderätten och egendomsskyddet kan värnas och stärkas, med siktet på de krockar mellan miljöskydd och skogsägare som uppstått.

  – Vi behöver värna de svenska skogarna, vi behöver se till att fortsatt skydda våra hotade arter och ekosystem, men det går att göra detta och samtidigt stå upp för äganderätten, sa Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor under pressträffen.

  Inget av Allianspartierna gillar flygskatten, och de föreslår i stället obligatorisk inblandning på fem procent av förnybara bränslen. De är också överens om att bonus-malussystemet, miljöbilsbonusen, för bilar ska utvecklas.

  LÄS OCKSÅ: Han fick rätt – ugglor kan inte stoppa avverkningLÄS OCKSÅ: Miljöministern: Lönsamhet och naturvärden måste gå att kombinera

  Relaterade artiklar

  Till toppen