Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 28 september 2017

  Älgkalv sköts mitt i centrala Göteborg

  På torsdagsmorgonen larmades polisen i Göteborg om att en stressad älgkalv som sprang runt i centrala delarna av staden.

   Älgkalven har förirrat sig in i centrala delarna av Göteborg. Älgen på bilden har inget samband med händelserna i artikeln.
  Bild 1/2 Älgkalven har förirrat sig in i centrala delarna av Göteborg. Älgen på bilden har inget samband med händelserna i artikeln. FOTO: Allan Wallberg
   Här har polisen letat efter älgen, vid Drottningtorget och kanalen, samt vid Burgårdsparken i närheten av Ullevi.
  Bild 2/2 Här har polisen letat efter älgen, vid Drottningtorget och kanalen, samt vid Burgårdsparken i närheten av Ullevi. FOTO: Google maps

  Larmet kom vid halv fem-tiden på torsdagsmorgonen och den förvirrade älgkalven rapporterades springa runt i området kring Clarion Post hotell, vid Drottningtorget.

  Sprang förbi Ullevi

  Älgkalven uppges också ha simmat fram och tillbaka i kanalen i närheten av Ullevi.

  – Den hoppade i kanalen och simmade till Gårda och sen tillbaka in mot stan och kom upp igen. Den har sprungit förbi Ullevi och polishuset, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande vid polisen i region väst till SVT Väst.

  Älgen har också blivit påkörd, men springer fortfarande runt i staden. Polisen som har flera radiobilar ute letar vid Burgårdsparken och Filmstaden Bergakungen. En jägare har kallats in för att spåra djuret och polisen befarar att de kan tvingas att skjuta älgkalven.

  – Vi är oroliga att den ska ta sig ut på E6 eller någon större väg. Den är stressad. Men vi har en jägare så till slut kanske vi måste skjuta den. Det går inte att fånga in en älg, säger Ann-Christin Löfstrand.

  Den sista platsen där älgen observerades var vid Valhallabadet, nära Scandinavium. Vid 11-tiden meddelade polisen att älgen hade skjutits.

  LÄS MER: Misstänker tjuvskjuten älgLÄS OCKSÅ: Stötande växtnamn byts utPREMIUM: Läge för klipp i LantmännenPREMIUM: Därför minskar älgjakten

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen