Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 1 augusti 2017

  Älgjakten kan bli en månad kortare

  Länsstyrelsen i Jönköping har beslutat att korta älgjakten. Nu överklagas beslutet.

   Länsstyrelsen i Jönköping har beslutat att korta älgjakten. Nu överklagar en av älgförvaltningsgrupperna i länet beslutet till Förvaltningsrätten.
  Länsstyrelsen i Jönköping har beslutat att korta älgjakten. Nu överklagar en av älgförvaltningsgrupperna i länet beslutet till Förvaltningsrätten. FOTO: Mostphotos

  I mitten på juni kom beslutet från Länsstyrelsen i Jönköping, att älgjakten kortas med en månad. Nu överklagas beslutet till Förvaltningsrätten av en av de åtta älgförvaltningsgrupperna i länet .

  – Vi har fått ett delegat att sköta älgstammen på lokal nivå och då tycker vi att det är fel att inskränka jakttiden som vi har, säger Jan Aspång från Sandseryd som sitter i älgförvaltningsgruppen som jägarrepresentant till SVT Nyheter Jönköping.

  – Det har betydelse för skogen och alltihop. Får man in en älgko med två kalvar i en tallplantering i februari då vill man kunna ta bort dem och minska skadorna.

  Länsstyrelsens beslut att älgjakten ska sluta den 31 januari, alltså bli en månad kortare, motiveras bland annat med att jakten ska bli mer koncentrerad till hösten.

  Läs mer: Markägare: det känns som en segerLäs mer: Stora betesskador men bättre ståndortsanpassningPREMIUM. ”Skjut fler älgar och plantera mer tall”

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen