Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 24 februari 2017

  Rörvik Timber varslar 93 såganställda

  Rörvik Timber i Myresjö varslade alla sina anställda på sågen i Myresjö och sågen i Boxholm under gårdagen.

  FOTO: Christer Hedberg

  ATL har tidigare rapporterat att Rörvik Timber gjort sig av med flera av sina sågverk och dragit ned produktionen genom personalminskning, stängning över julen och färre skift.

  I januari rapporterade ATL att sågverken ligger ute till försäljning, men Rörvik Timbers koncernchef, Per Rodert, aviserade då att man räknade med full drift tills man hittade en köpare.

  Nu har personalen på både sågverket i Boxholm och sågverket i Myrsjö blivit varslade, rapporterar SVT Jönköping. Sågverken är moderna och har stor kapacitet, men man har inte hittat någon köpare hittills.

  – Jag lider med arbetskamrater och kompisar. Det här kom som en chock för alla, säger William Johansson, klubbordförande på Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch till SVT Jönköping.

  Boxholm har under förra året blivit av med en annan stor arbetsgivare, Steeltec. 65 personer sades upp när företaget flyttar nästan hela sin verksamhet till Tyskland.

  Relaterade artiklar

  Till toppen