Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 17 maj 2019

  60 hektar skog brinner utanför Nyköping

  UPPDATERAD. Med hjälp av helikoptrar har räddningstjänsten bekämpat elden nordost om Nävekvarn utanför Nyköping sedan i går kväll. Inför en befarad ökning av vindstyrkan kallades även Södermanlands hemvärnsbataljon in.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Sedan 07.30 på fredagsmorgonen har hemvärnet varit på plats. Om vinden tilltar i styrka kan de komma att få en viktig uppgift i att hjälpa till att hålla begränsningslinjen.

  Det var vid lunchtid under torsdagen som räddningstjänsten först larmades om branden. Det rörde sig då om ett skogsområde på 20 hektar. Ett område som på fredagsförmiddagen har växt till 60 hektar.

  – Hela vår organisation deltar i släckningsarbetet, plus förstärkning från Södertörns brandförsvar och utöver det hjälper lantbrukare till med vattentankar, säger Thomas Ydrenius vid Sörmlandskustens räddningstjänst till SVT Sörmland.

  Dessutom har kustbevakningen flugit över brandområdet för att filma och skicka till ledningsstaben, uppger Södermanlands Nyheter.

  Branden uppgavs vid 16-tiden på fredagen vara under kontroll.

  Relaterade artiklar

  Till toppen