Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 september 2019

  Begärd häktad för 27 mordbränder i Småland

  Polis och åklagare tror sig ha ringat in en skogsbrännare i Småland. En 55-årig man har begärts häktad som misstänkt för att ligga bakom 27 anlagda bränder i Högsby och Mönsterås kommuner i somras.

   Mannen har delgivits misstanke om att ha anlagt 27 bränder utomhus under perioden maj till juli 2019. Arkivbild.
  Mannen har delgivits misstanke om att ha anlagt 27 bränder utomhus under perioden maj till juli 2019. Arkivbild. FOTO: Pontus Lundahl/TT

  – I många fall var det i oländig terräng, ofta väldigt långt ute i skogen, säger räddningschef Ingemar Idh till TT.

  I flera fall var det stora högar, upp till 20 meter långa, med ris från skogsavverkning, som brann. I andra fall var det kalhyggen.

  – Bränderna var spridda ute i naturen. Ett enda larm genererade allt från två till fem brandplatser. Det var det som var eländet, säger Ingemar Idh.

  Under perioden rådde eldningsförbud, men tack vare snabba och stora räddningsinsatser blev det aldrig några långvariga skogsbränder.

  Misstankarna mot 55-åringen, som anhölls i måndags, gäller bränder under perioden maj till och med juli. Enligt polisen ligger ett omfattande utredningsarbete bakom gripandet och anhållandet av mannen.

  Häktningsförhandlingen hålls i polishuset i Kalmar under eftermiddagen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen