facebooktwittermail

Skånemejerier reste till Bahamas

Skånemejeriers ledning med bland annat vd Björn Sederblad åkte till Bahamas för att träffa ett tiotal Ica Maxihandlare från södra Sverige.

Detta efter att man fått trycka ihop årets kretsmöten på två dagar, där bland annat ett sparpaket på 80 miljoner kronor som ska stärka ekonomin hade redovisats, uppger Land Lantbruk.

På Bahamas hade de konferens och syftet ska ha varit att diskutera gemensamma affärer. Hur mycket av resan som var jobb och hur mycket som var nöje är oklart.

Vad tidningen erfar ska Björn Sederblad ha skrivit på sin logg på Facebook att han skulle bada med delfiner och även lagt ut en bild på det.

Enligt en Ica Maxiägare i Malmö, Thomas Lundvall, hade Skånemejerier lagt upp programmet, valt resmål och hotell. Handlarna betalade för resor och rum själv.

Resan ska inte ha påverkat honom att han välja Skånemejerier mer, säger han till Lantbruk. Han ser heller inte någon etisk risk med den här typen av resor eftersom Skånemejerier inte betalade för allt, säger Thomas Lundvall. ATL.nu