facebooktwittermail d

Scandi Standard köper egna aktier

Scandi Standard, där bland annat Kronfågel ingår, köper nu upp aktier på marknaden för att bygga upp ett lager egna aktier att använda i bolagets incitamentprogram till befattningshavare i bolaget.

Scandi Standard säger att bolaget ska köpa upp maximalt 294 773 aktier på marknaden för detta ändamål. Köpen ska ske inom det intervall som kursen rört sig, uppger bolaget.

Scandi Standard-aktien har gått starkt de senaste dagarna innan besked om bolagets egna planerade köp kom i dag, torsdag. Aktien steg igår med fem procent på en i övrigt fallande börs och handlas på morgonen till 62 kronor.

Fågelinfluensa drar ner

Bolaget rapporterade i går sitt resultat för tredje kvartalet som föll till 46,5 miljoner kronor efter skatt från 49,6 miljoner samma period i fjol. Bolaget uppger att fågelinfluensan påverkat resultatet negativt.

Carton Group Unlimited Company har nu dykt upp som bolagets näst störste ägare efter investmentbolaget Öresund. Carton blev ägare i Scandi Standard i och med köpet av den irländska kycklingproducenten Manor Farm, som tidigare ägdes av familjen Carton. Betalningen skedde till del via en nyemission av aktier.