facebooktwittermail d

Sjukskriven förman blev prisad rådgivare

För två år sedan fick Henrik Norberg besked av läkare att han efter 35 år i lagården inte kunde jobba med kor längre. Nu har han vänt livskrisen till något positivt och hyllas för sin rådgivning till mjölkbönder.

Var med från start. Henrik Norberg har själv har jobbat med robotmjölkning i tjugo år sedan den infördes på De Lavals försöksgård Hamra och har på det viset skaffat sig stor erfarenhet av hur man får allting att fungera rent praktiskt. Nu delar han med sig av den kunskap han samlat på sig till mjölkbönder i hela Sverige.
Var med från start. Henrik Norberg har själv har jobbat med robotmjölkning i tjugo år sedan den infördes på De Lavals försöksgård Hamra och har på det viset skaffat sig stor erfarenhet av hur man får allting att fungera rent praktiskt. Nu delar han med sig av den kunskap han samlat på sig till mjölkbönder i hela Sverige. FOTO: DAVID LARSSON

Henrik Norberg började jobba med kor när han var 14 år. De senaste 25 åren har han varit lagårdsförman på De Lavals försöksgård i Hamra söder om Stockholm och trivdes väldigt bra med sitt jobb. Men förkylningarna kom allt tätare och de praktiska arbetsuppgifterna blev tunga när han fick svårt att andas.