facebooktwittermail d

Väderstad-gruppens nya namnbyte

Väderstad-gruppen är på väg att koppla samman sina varumärken, och som ett led i förändringsarbetet kommer Seed Hawk att byta namn till Vaderstad Industries Inc.

Seed Hawk blir Vaderstad Industries Inc.
Seed Hawk blir Vaderstad Industries Inc.

Väderstad och Seed Hawk har arbetat tillsammans sedan 2006. Under 2013 tog Väderstad över ägandet i kanadensiska bolaget Seed Hawk, och det rådande namnbytet kan ses som ett led i att varumärket Seed Hawk integreras fullt ut inom Väderstad-gruppen. Övergången signalerades tidigare i år av att Seed Hawks maskiner fick Väderstads färger och dekaler. Notera särskilt att Väderstad i det här fallet har valt att skippa prickarna i företagsnamnet på tidigare Seed Hawk. För Seed Hawk blir dock inte förändringen så genomgripande vid en första anblick.

"Företagets namn byter till Vaderstad Industries Inc. Seed Hawk-maskinerna kommer fortsätta att säljas under samma produktnamn och av samma lokala människor som våra kunder känner och har förtroende för", säger Nigel Jones, vd för Vaderstad Industries Inc i ett pressmeddelande.

Väderstad-Gruppen ägs av familjen Stark och har i dag cirka 1 200 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Väderstad i Sverige, och förra året hade bolaget en omsättning på 2,2 miljarder kronor.

LÄS ÄVEN: Seed Hawk med koll på utsläppen

LÄS ÄVEN: Väderstad satsar i Kanada

PREMIUM: Därför är det klokt att inte släppa betan