facebooktwittermail d

Avvecklar och säljer alla maskiner

Maskiner, djur och redskap – det är några av de nya annonser som har laddats upp på ATL:s nya tjänst Köp & Sälj. Anneli Bergström säljer kvigkalvar med en högmjölkande jersey som mor.

Anneli Bergström säljer av kvigkalvar av rasen jersey. Bilden är en arkivbild.
Anneli Bergström säljer av kvigkalvar av rasen jersey. Bilden är en arkivbild. FOTO: OLA JENNERSTEN/NATURFOTOGRAFERNA/TT

Anneli Bergström är mjölkproducent och säljare av kvigkalvar av rasen jersey.

– Vi brukar inte behöva sälja av kalvar, men nu har det blivit lite för många, säger hon.

Anneli Bergström brukar vanligtvis inte behöva sälja av just kvigkalvar. Kalvarna som Anneli säljer, har fina mödrar och mormödrar. En av mormödrarna, Joline, mjölkade 110 000 kg i livstidsavkastning.

– De har väldigt fina ben också. Goby som en av mammorna heter mjölkar också bra har det visat sig. Under provmjölkningen detta dygn mjölkade hon 44 liter. Hon är en helt renrasig jersey, säger Anneli Bergström.

TILL KÖP & SÄLJ: Klicka här för att komma till Köp & sälj

En annan som använt sig av tjänsten är Lars Nilsson. Han driver ett jordbruk på Österlen och håller på att avveckla verksamheten för att kunna arrendera ut marken.

– Det är ett beslut som växt fram under en lång tid, ingen av mina barn ville ta över. Jag kände att det var lämpligt att arrendera ut, det har jag funderat på flera år.

Vid avvecklingen blir det en del maskiner att sälja. Just nu säljer Lars Nilsson en Väderstad rapid såmaskin.

– Jag har sålt en harv och en vält på sajten också. Det har också blivit sålt en del via ryktesvägen, när folk vet om att jag ska avveckla hör de sig för om jag har den maskinen de letar efter att sälja, berättar han.

– Jag har många maskiner kvar, traktorer och annat.

Lars Nilsson har lite kvar att göra på gården innan han säljer av maskinerna han fortfarande har kvar.