facebooktwittermail d

Så kan du få billigare service och reservdelar när din traktor blir äldre

Det kan bli en dyr affär att enbart fokusera på låg driftskostnad när din traktor blir äldre. Men det finns ett prisvärt alternativ att ge din gamla trotjänare fullservice.

När traktorn har fått några år på nacken och passerat femårsgränsen, då både fabriksgaranti och maskinskadeförsäkring har slutat gälla, är det lätt hänt att man som traktorägare blir mindre benägen att lämna sin traktor på service. Samtidigt är det ofrånkomligt att servicen blir allt viktigare med åldern för att undvika driftstopp orsakade av eftersatt underhåll.

– Om underhållet utförs korrekt kan en duktig mekaniker, med ett tränat öga, vid dessa tillfällen upptäcka eventuella problem i tid och förebygga både dyra reparationer och kostsamma stillestånd, konstaterar Gustaf Karlsson, segmentschef reservdelar och service på Lantmännen Maskin.

Sparar tid och pengar

Lantmännen Maskin Classic är ett koncept som erbjuder fullservice av äldre traktorer. Det innebär en komplett genomgång av alla servicepunkter, men till lägre arbetskostnad än på nyare traktorer.

LÄS MER om Lantmännen Maskin Classic

– Tid och pengar är värdefulla ingredienser i våra kunders vardag. Här erbjuder vi en planerad fullservice på äldre traktorer, utförd av utbildade mekaniker med rätt erfarenhet och verktyg. Det sparar tid och pengar åt traktorägaren och höjer dessutom andrahandsvärdet på traktorn, eftersom servicen utförs på en auktoriserad verkstad, säger Gustaf Karlsson. Enda kravet är att aktuell verkstad får planera in jobbet efter sin beläggning.

12 månaders garanti

Classic-konceptet består av två delar: Service 5+ och Reservdelar 5+.

Service 5+ är en fullservice till 25 procent lägre arbetskostnad – oavsett traktormärke. En komplett genomgång av traktorn helt enkelt, men till lägre kostnad än vad man är vad vid.

Reservdelar 5+ innebär i sin tur att traktorägaren kan räkna med noggrant utvalda, kvalitetssäkrade och prisvärda reservdelar med 12 månaders garanti. Reservdelssortimentet finns till försäljning i Lantmännen Maskins butiker runt om i landet såväl som i butiken på nätet.

Så fungerar Lantmännen Maskin Classic

  • Service 5+ är en planerad fullservice av traktorer 5 år och äldre, oavsett traktormärke, till 25 procent lägre arbetskostnad. Aktuell Lantmännen Maskin-verkstad planerar in jobbet efter sin beläggning.
  • Reservdelar 5+ är kvalitetssäkrade delar med ett års garanti. Classic-sortimentet omfattar delar till alla traktormärken och finns till försäljning på samtliga Lantmännen Maskin-anläggningar.
  • Här kan du boka reservdelar från Classic-sortimentet direkt i nätbutiken.

Mer läsning

Så håller du dina viktiga skördemaskiner i trim under vintern

--- Hela denna artikel är en annons ---