facebooktwittermail d

Ryttare sköts med soft air gun

En ryttare sköts i måndags med en soft air gun. Skotten avlossades mot en kvinna som red vid Bollebygds golfbana. Hennes häst träffades på tre ställen och skenade skräckslaget iväg.

Första skottet träffades i hästens framben, det andra skottet i bakbenet och det tredje träffade hästens bakdel.

– När vi kom bakom en kurva dyker det upp några killar från en stig i skogen och de riktar sina vapen mot mig och hästen. Sen sköt de, berättar Daniella Högström.

Efter att hon sagt åt dem att sluta skjuta ser hon hur en av killarna går fram och skjuter hästen i rumpan. Hästen fick då panik och skenade i väg. Trots att hästen stressades och började sparka och slå lyckades Daniella Högström hålla sig kvar på hästryggen.

– De bara skrattade medan de stod bakom ett träd och sköt. Jag såg tydligt hur en av killarna sedan klev fram med ett större vapen. Han sköt och träffade hästen i baken, säger hon.

Skulle känna igen personen

Daniella Högström lyckades undvika att själv bli träffad, men skulle hon se personen som sköt igen skulle hon kunna peka ut honom berättar hon.

– Jag hade känt igen honom i dag, de här killarna är mellan 15 och 18 år, säger hon

Till slut fick Daniella stopp på den livrädda hästen och kunde leda den hem till stallet. Hon är glad att hästen inte sprang ut på Töllsjövägen med henne. Då hade det kunnat sluta illa berättar hon.

"Bara en häst"

Hon ringde polisen direkt när hon kom hem, men blev mycket förvånad över att de inte tog hennes berättelse på allvar. Hon fick tjata sig till en anmälan berättar hon.

– "Det är bara en häst" fick jag veta. Sedan skickade de aldrig någon patrull till platsen. Då la jag ut det på Facebook i stället och fick över 3000 delningar och tidningarna började ringa. Först därefter reagerade polisen, säger Daniella Högström.

De personer som ligger bakom skottlossningen har ännu inte gripits, men Daniella ska prata med polisen igen under tisdagen säger hon.