facebooktwittermail d

Rörvik Timbers stänger över julen

Trots en god sågverkskonjunktur gör Rörvik Timbers tre sågverk ett längre juluppehåll.

Rörvik Timbers stänger över julen
Rörvik Timbers stänger över julen FOTO: ARKIV

Sågverkskoncernen Rörvik Timber gör ett längre uppehåll på sina tre sågverk i Boxholm, Linghem och Myresjö i samband med jul- och nyårshelgerna.

- Vi sågar till den 22 december, sen ska ha ett längre stopp till mitten av januari. Vi har inte fått något exakt datum när vi börjar såga igen, säger Bernt Eriksson som är klubbordförande i GS-facket på sågverket i Boxholm.

Längre än brukligt

Vintern är inte sågverkens bästa säsong i fråga om avsättning av produkter och det är vanligt att sågverk står stilla under de röda dagarna under jul och nyår och ibland även under mellandagarna. Men för Rörvik Timber handlar det alltså om ett längre uppehåll än vad som är brukligt.

Sågverkskonjunkturen är för närvarande relativt god, med en bra försäljning i Sverige och även på många viktiga exportmarknader. Den svaga kronan just nu i förhållande till euron och dollarn gör export till euromarknader samt till USA fördelaktig för tillfället, enligt sågverkschefer ATL pratat med.

Rörvik Timber har under en längre tid haft lönsamhetsproblem och sålde tidigare i år fyra sågverk; i Tranemo, Rörvik, Sandsjöfors och Tvärskog.