facebooktwittermail d

Robotti i allians med Pöttinger

Pöttingers redskapsutbud kan komma att implementeras på Agrointellis robotplattform, CNH satsar digitalt och Väderstad öppnar nytt hydraullabb. Här är veckans tekniknyheter.

Pöttinger samarbetar med Agrointelli om lantbruksroboten Robotti.
Pöttinger samarbetar med Agrointelli om lantbruksroboten Robotti. FOTO: AGROINTELLI

Robotti i allians med Pöttinger

Agrointelli, som utvecklar lantbruksroboten Robotti, har inlett ett nytt samarbete med Pöttinger med målet att implementera delar av tillverkarens redskapsutbud på robotplattormen. Enligt de båda maskintillverkarna ska samarbetet ses som fördelaktigt för bägge parter.

CNH investerar i metangasföretag...

CNH har köpt en minoritetspost i brittiska Bennamann, som utvecklar skalbara produkter för att fånga in metan från stallgödsel. Målet med investeringen är att utveckla ett så kallat strategiskt partnerskap, inom ramen för de båda företagens vision om att utveckla lantbruk som i mindre grad är beroende av omvärlden för sin energiförsörjning.

... och satsar digitalt

Som så många andra i dessa tider satsar nu även CNH online. Företagets digitala lantbruksmässa, kallad Youniverse, slår upp portarna den 9 april och ska bjuda på en upplevelse utöver det vanliga. Ska man tro CNH innebär detta att det inte blir vanliga videokonferenser och skärmar där besökarna klickar sig runt utan något helt annat.

Väderstad satsar på hydrauliken

Väderstad har nyligen tagit ett nytt laboratorium i drift, som ska användas för att testa nya komponenter – främst inom det hydrauliska området men också inom andra tekniker. Laboratoriet, som är byggt i två våningar, har en yta på 350 kvadratmeter med tillhörande verkstad och konferensrum.

Väderstad har expanderat kraftigt de senaste åren. 2018 besökte ATL fabriken i samband med att företaget byggde ut.

JCB i fejd med Manitou

JCB vann nyligen en patentstrid mot Manitou i en fransk domstol och går nu vidare med liknande skadeståndkrav i pågående tvister i Storbritannien och Italien. Utfallet i den franska domstolen gav JCB ett skadstånd på 150 000 euro plus täckning för vissa advokatkostnader. Domstolsprocessen ska även ha påverkat produktionen av vissa modeller.