facebooktwittermail d

Rikast bland amerikanska bönder

Kycklingfarmare är i genomsnitt rikare än de flesta andra lantbrukare i USA. Det visar en undersökning som gjorts enligt Global Meat.

I undersökningen har man tittat på förhållandet mellan kycklingproducenterna och kycklingindustrin.

– Slutsatsen är att kycklingproduktion är en attraktiv bransch.

Undersökningen visar att kycklingproducenterna i genomsnitt tjänar mer pengar än de flesta andra lantbrukare och har mer högre hushållsinkomst än en genomsnittlig amerikansk familj.

Att bli en leverantör till kycklingindustrin är också attraktivt i USA. Väntelistan för att få kontrakt för att leverera är lång.

I studien framkommer också att producenterna är lojala mot de företag i kycklingindustrin som de haft kontakt med och levererar till. Över hälften hade haft kontrakt med samma företag i mer än tio år.

– Som lantbrukare och företagare som har fött upp kycklingar i 28 år har den nuvarande strukturen med kontrakt gjort det möjligt för mig att inte bara föda upp kycklingar utan också att försörja mina söner på familjens gård, lära mina barn och barnbarn att ta hand om djur och kunnat följa med i utvecklingen, säger kycklingproducenten Jenny Rhodes enligt Global Meat.