facebooktwittermail

Ridklubb får pengar efter kvarkautbrott

Jönköpings Fältrittklubb brottas med ekonomiska problem till följd av ett utbrott av kvarka. Nu har kommunen beslutat att gå in med ekonomiskt stöd för att rädda klubben.

FOTO: STEN-AKE STENBERG

Det skriver Sveriges Television.

Den första hästen insjuknade i den smittsamma sjukdomen i september. Till följd av utbrottet har delar av anläggningen periodvis hållits isolerad, och sedan 24 december har ridanläggningen hållit stängt.

Enligt klubbordföranden, Christine Kicki Alm, kommer bidraget som en skänk från ovan.

– Det här betyder att vi vinner tid. Den avbrottsförsäkring som vi har haft i 40 dagar är snart slut, men nu får vi ändå kompensation för det ekonomiska bortfallet, säger hon.

Totalt går kommunen in med 288 000 kronor för att stötta verksamheten, men pengarna kommer att betalas ut först efter att klubbens ordinarie försäkringsutbetalningar löper ut. Ersättningen är beräknad på 12 000 kronor per verksamhetsdag.

- Kvarkautbrottet har påverkat oss mycket och orsakat ett stort ekonomiskt bortfall, framför allt på slutet. Vi har över 500 ridande elever i veckan, vi har inte kunnat ha några tävlingar, inget café. Det blir många ringar på vattnet, säger Christine Kicki Alm till SVT.