facebooktwittermail

Hit åker traveliten på rehab

Långenäs

36 boxplatser och hagar så långt ögat kan nå. Till Stall Lyckan kommer travhästar som kanske inte mår riktigt bra, har hältor eller bara står i karantän efter att ha kommit till Sverige för träning och tävling.

Barolo kom nyligen från Italien för att börja tränas i Sverige. På stall Lyckan väntar han i karantän innan han kan fara vidare till sitt nya stall. Bildbeskrivning: Barolo kom nyligen från Italien för att börja tränas i Sverige. På stall Lyckan väntar han i karantän innan han kan fara vidare till sitt nya stall. FOTO: MARI NÄLSÉN

– Jag går igenom dem och kollar så att de är okej att börja träna, berättar Malin Nilsson som driver rehabstallet sedan 16 år.

Stora hagar, små hagar, boxar ute och boxar inne. En hingst som snart ska kastreras får skorna borttagna, ett westernutrustat ekipage skrittar förbi på väg tillbaka efter en tur och en italienare som just kommit till Sverige som får röra sig lite på stallbacken. Och mitt bland hagarna en liten gårdsbutik, ett växthus där två kunder sitter ute och fikar.