facebooktwittermail d

Powershift som tillval

Caterpillar har infört en powershifttransmission som tillval för de mekaniska grävlastarna 428E och 434E.

Ur Boggi nummer 2 2010

Den manuella standard-
växellådan kommer även fortsätt-
ningsvis att vara tillgänglig för de kunder som föredrar den, medan power-
shift-
växellådan, som redan prövats på Caterpillarmodeller i E-serien med högre prestanda, ger minskad ansträngning för föraren och ökad maskinproduktivitet.

Powershifttransmission har fyra växellägen för styrspaken. Föraren väljer den högsta växeln som krävs med tumreglaget på körriktningsspaken som är monterad på rattstången. Vid högre hastigheter i körriktning framåt väljer transmissionen automatiskt ett femte förhållande för maximalt 40 km/h.

Eftersom det inte finns en vanlig växelspak på hyttgolvet blir det lättare för föraren att komma in och ut genom den högra dörren.

Det finns också mer golvutrymme, vilket är praktiskt för den som har stora arbetsstövlar. De brittisktillverkade grävlastarna i E-serien har även förbättrats med en omkonstruerad utskjutbar sticka och en omkonstruerad lastararm, en ny taklucka och en förbättrad instrumentgrupp i hytten.

Cat har nyligen flyttat all tillverkning av grävlastare till Desfordanläggningen i Leicestershire, för konstruktion och tillverkning av grävlastare globalt.