facebooktwittermail d

Pöttinger satsar på ogräsbekämpning

Pöttinger kommer nu med tre redskap med olika tekniker för mekanisk ogräsbekämpning.

Redskap för mekanisk ogräsbekämpning arbetar på åker.
Pöttinger Rotocare har flera användningsområden. FOTO: PÖTTINGER

Österrikiska Pöttinger fyller nu en lucka i sitt utbud när de presenterar tre olika redskap för mekanisk ogräsbekämpning. Dessa bygger på olika principer och har fått produktnamnen Rotocare, Flexcare och Tinecare.

Pöttinger har ännu inte släppt alla tekniska data om redskapen men skriver i ett pressmeddelande att de ska finnas på marknaden från och med den 1 augusti.

Pöttinger Rotocare

Rotocare består av en tät rad med fingerförsedda stjärnhjul som sitter i linje med körriktningen. Fingrarna är decimeterlånga och har en aggressivt vinklad spets. 

Rotocare jobbar oberoende av raderna och kan, förutom att rensa ogräs, även användas för skorpbrytning, mylla ned gödselmedel, lufta gräsmark och även till grund stubbearbetning.

Rotocare finns i arbetsbredder från 6,6 till 12,4 meter och Pöttinger anger körhastigheter på mellan 10 och 30 kilometer i timmen.

Redskap för mekanisk ogräsbekämpning arbetar på åker.
Pöttinger Flexcare är förberedd för kamerastyrning. FOTO: PÖTTINGER

Pöttinger Flexcare

Flexcare är en fingerhacka som ska jobba mellan raderna. Det finns flera inställningar för radavstånd och hackbredd som ska kunna göras utan verktyg. Flexcare har exakt djupkontroll och den hydrauliska växlingsramen, där varje enhet kan flyttas i sidled, är förberedd för kamerastyrning.

Redskapet finns i arbetsbredder från 4,7 till 9 meter.

Redskap för mekanisk ogräsbekämpning arbetar på åker.
Pöttinger Tinecare har ett unikt tryckfjädersystem. FOTO: PÖTTINGER

Pöttinger Tinecare

Tinecare jobbar med tätt sittande smala pinnar i ett tryckfjädersystem. Enligt Pöttinger ska redskapet ha en optimal viktfördelning som ger bra resultat på hela bredden. 

Tinecare finns i arbetsbredder från 6,2 till 12,2 meter.

Redskap för mekanisk ogräsbekämpning arbetar på åker.
Pöttinger Tinecare. FOTO: PÖTTINGER

ATL TV: Pöttinger blir bredare på jordbearbetning (inslag från 2019)