facebooktwittermail

Politiker hade vanvårdade djur

Törstiga, utsvultna och smutsiga nötkreatur riskerade att skada sig på elledningar, skottkärror, gödselskrapor och andra föremål. Nu har den småländske lokalpolitikern fått en vecka på sig att åtgärda bristerna i ladugården.

När länsstyrelsens djurskyddshandläggare kom på besök hos mannen möttes de av en tragisk syn. En del av djuren, särskilt mjölkkorna, var smutsiga och alla liggytor var blöta och smutsiga, enligt rapporten.

Mellanväggar och grindar i ströboxarna var sönder och gav vika för gödsel och djur som lutade sig mot dem. Vissa ströboxar hade fönster om saknade skydd.

Törstiga och hungriga


Ladugården var i övrigt smutsig och skräpig. En kalv som gick lös kunde, enligt inspektörerna, skada sig på alla föremål.

Vid kontrollen, som utfördes vid elvatiden på förmiddagen, hade inte djuren fått foder. Ungdjuren i ströboxar hade inte fatt vatten. Alla djuren verkade vara törstiga och hungriga, enligt inspektörerna.

Nu har lantbrukaren förelagts att inom en vecka rätta till alla bristerna. Han ska även se till att djuren inte har fasttorkad gödsel på kroppen.ATL.nu