facebooktwittermail d

Polisen jagar traktorliga

Polisen misstänker att flera personer ligger bakom den våg av traktorstölder som drabbat mellersta Sverige på senare tid.

Polisen jobbar just nu efter teorin att en grupp personer riktat in sig på att stjäla dyrbara traktorer, bland annat av märket John Deere.

Under sommaren har cirka tio traktorer stulits och senast natten till måndagen stals två traktorer utanför Västerås. En av dem lämnades stående ute på ett gärde efter att ett vittne larmat polisen om att någon körde en traktor mitt i natten, skriver vlt.se.

Personen som körde traktorn hann dock springa därifrån när polisen hunnit fram.

– Vilka det är jobbar vi på, det finns uppgifter som pekar åt olika håll. Men det är inte någon som jobbar själv utan det är en grupp, säger Torbjörn Möllberg till vlt.se.

ATL PLAY: Se vår serie om landsbygdens brott

Traktorerna är värda flera miljoner kronor. Troligtvis säljs traktorerna utomlands så fort som möjligt och därför rekommenderar polisen i Västmanland att folk håller ögonen öppna och ringer så fort de ser något misstänkt.

– Det svårt att se hur man kan få avsättning för dem inom Sverige. Så de försvinner om vi inte hinner på dem innan de lämnar landet, säger Torbjörn Möllberg till vlt.se.

En av de traktorerna som stals utanför Västerås i måndags är värd 1,7 miljoner kronor.