facebooktwittermail d

Polisen efterlyser egna skotrar

Polisen i Gävleborg vill bli bättre på att kontrollera skoterkörning i skog och mark. Det finns bara ett problem - skotrar saknas.

- Vi kan inte göra kontroller ute i terrängen som vi jobbar nu för vi har inga egna skotrar, säger Lars Lindeberg, områdespolis i Ockelbo, till Arbetarbladet.

Kollar på andra sätt


Polisen har ett samarbete med Kustbevakningen som ofta använder sig av skotrar i sitt arbete. Nu vill myndigheten ha tillgång till egna.

- Målet är att vi ska bli bättre på och ska kunna kontrollera skoterkörningen ute i skog och mark och att vi ska ha egna skotrar. Om det blir inhyrda eller om vi köper egna är upp till polismyndigheten, säger Lars Lindeberg.

Tills vidare får de skoterlösa poliserna kontrollera skoteråkarna på andra sätt. Exempelvis genom att sätta upp nykterhetskontroller vid överfarter mellan skoterleder och vägar och kontrollera förarna när de tankar vid bensinstationer.

Skoterolyckor i Sverige krävde förra året åtta dödsoffer och 103 skadade. Ett problem är förare som kör berusade eller för fort. Ett annat bekymmer är busåkare som kör sönder åkermark för jordbrukare.ATL.nu