facebooktwittermail

Polis misstänks ha orsakat skogsbrand

Skogsbranden ödelade ett helt bostadsområde. Nu misstänks en polisman för att ha orsakat katastrofen.

Robert James Stevens, 57, var ledig från jobbet och använde en slipmaskin hemma på gården. Av allt att döma var det gnistor från maskinen som antände branden som i helgen lade 72 byggnader i ruiner och skadade 32 andra i en förort till staden Perth i Australien, uppger lokala myndigheter.

Grannarna stöttar


Polismannen körde i gång slipmaskinen trots att det på grund av den höga brandrisken råder förbud mot elektriska apparater i området, rapportrar nyhetsbyrån DPA.

Stevens har gått under jorden, men ska inställa sig inför rätta i mitten av mars. Han riskerar dryga böter och upp till ett års fängelse.

- Jag skulle tro att han är fullkomligt förkrossad och har tagit en time out för att begrunda det inträffade, säger polisens talesman Bill Munnee i en kommentar.

Den misstänktes grannar ger honom sitt fulla stöd. De beskriver Stevens som en omtänksam och populär person i grannskapet.

- Jag hoppas att han slipper åtal. Jag är övertygad om att det inte var hans avsikt att elda upp våra hem, säger Susan McWatters som förlorade sitt hus i den våldsamma branden. ATL.nu