facebooktwittermail

Parterna överens om Cap

Omfördelning av stöd och öronmärkning för miljö- och klimatåtgärder i preliminär överenskommelse om den nya jordbrukspolitiken.

Jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski, jordbruksministerrådets ordförande Maria do Céu Antunes och Frans Timmermans, EU-kommissionär med det övergripande ansvaret för den gröna given, håller presskonferens om överenskommelsen.
Jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski, jordbruksministerrådets ordförande Maria do Céu Antunes och Frans Timmermans, EU-kommissionär med det övergripande ansvaret för den gröna given, höll presskonferens om överenskommelsen. FOTO: EUROPEAN UNION

Fredag eftermiddag satte representanterna för EU-länderna, EU-parlamentet och EU-kommissionen till slut punkt för förhandlingarna om reformen av den gemensamma jordbrukspolitiken. Fast punkten sattes i blyerts, då medlemsländernas jordbruksministrar måste ge sitt stöd till överenskommelsen vid det jordbruksministerråd som inleds i dag, måndag, för att förhandlingarna ska anses vara helt avslutade.