facebooktwittermail

Borttagen vägren skapar oro: ”Det är vansinne”

I det lantbrukstäta området kring Söderhamn i Gävleborgs län är många missnöjda över ombyggnationen av väg 50 som innebär fem meter smalare väg.

– Det är vansinne! Detta är en jordbrukarbygd och alla vi som bor här är emot det, säger Annika Lövgren som nyligen var med om en olycka när hennes djurtransport med dikor välte.

”Det blir helt stopp när jag gör en vänstersväng - man får bara hoppas att det inte är någon långtradarchaufför som sitter och sover för jag har ingen chans att ställa mig vid sidan”, säger Sven-Ulrich Ohlsson.
”Det blir helt stopp när jag gör en vänstersväng - man får bara hoppas att det inte är någon långtradarchaufför som sitter och sover för jag har ingen chans att ställa mig vid sidan”, säger Sven-Ulrich Ohlsson. FOTO: SVEN-ULRICH OHLSSON

En borttagen vägren på väg 50 mellan Glössbo-Söderhamn har lett till ett utbrett missnöje bland lantbrukare i området. Två lantbrukare som ATL pratat med vittnar om stress och oro över vägen som nu är nio meter bred där den tidigare varit drygt 14 meter.