facebooktwittermail d

Ökade anslag till skogsforskning

Skogssällskapet fortsätter trenden från föregående år och ökar anslagen till skogsforskning för 2017.

I årets utlysning fortsätter Skogssällskapet att öka sina anslag till forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård. Sammanlagt 21 miljoner kronor delas ut från Skogssällskapet och närstående stiftelser.

En ny kategori i utlysningen är projekt inom naturvägledning, friluftsliv och integration.

”Skogen har så många värden, och vi vill bidra till att fler människor får möjlighet att komma ut i skogen och uppleva dessa värden. Människor som nyligen har kommit till Sverige saknar ofta en relation till svensk skog och natur, och där vill vi göra skogen mer tillgänglig och visa på möjligheterna – både med skogen som arbetsplats och med de sociala värden som finns”, säger Lotta Möller, forsknings- och anslagschef, i ett pressmeddelande.

Årliga anslag på miljonbelopp

Det är avkastningen från affärsverksamheten och den egna skogen som Skogssällskapet återinvesterar i kunskapsutveckling. Varje år delar Stiftelsen Skogssällskapet ut 15-20 miljoner kronor i anslag till forskning och utveckling om skog och naturvård, och de är därmed en av Sveriges största privata finansiärer av skogsforskning.

”Skogssällskapet arbetar för en hållbar utveckling av skog och mark. Genom forskningsfinansieringen bidrar vi konkret till ny kunskap som tar samhället i den riktningen”, säger Lotta Möller.

LÄS MER: Skogsprogram klart i vår

LÄS OCKSÅ: Svensk gåva finansierar skogsforskning

PREMIUM: Sveaskog säljer stadsnära skog