facebooktwittermail

Huggsexa om svensk grynhavre

Havreodlingen i Sverige har minskat samtidigt som kvarnindustrin nu efterfrågar allt mer grynhavre till livsmedelsproduktion.

– Jag är övertygad om att priserna på havre kommer att stiga, säger Magnus Kagevik, divisionschef på Lantmännen Energi.

Från vänster: Elisabeth Nilsson, ekonomichef och spannmålsinköpare på Skånemöllan, Carsten Klausen, VD för Svenska Foder, Magnus Kagevik, divisionschef på Lantmännen Energi och Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
Från vänster: Elisabeth Nilsson, ekonomichef och spannmålsinköpare på Skånemöllan, Carsten Klausen, VD för Svenska Foder, Magnus Kagevik, divisionschef på Lantmännen Energi och Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen. FOTO: MOSTPHOTOS/PRESSBILDER

Nyligen lanserade Fazer ett havreris under varumärket Frebaco. Det är en del i att bolaget investerar 160 miljoner kronor på att bygga ut havrekapaciteten på Frebacos gamla kvarn i Lidköping, som Fazer köpte 2016.