facebooktwittermail d

Nytt stödhjul för bättre plöjning

Det påstås ibland att plogen är ett redskap som inte kan utvecklas mer. Men Kverneland vill bevisa motsatsen och gör det genom att uppdatera delar av sitt plogprogram.

Först att visas upp på Kvernelandgruppens pressvisning i Nederländerna var uppdaterade burna växelplogen Kverneland 2500 i-Plough. Största nyheten på plogen är att den har fått ett mittmonterat stödhjul i stället för det traditionellt bakmonterade hjulpartiet.

– Det gör att hjulet kommer i samma nivå som det sista skäret. Det gör i sin tur att man kan köra ända ut i kanten på åkern, säger Kvernelands Skandinavienvd, Mats Tykesson.

Hjulet underlättar även under transport till och från åkern. Plogen är sex skär stor och kan byggas med 85 eller 100 centimeters mellanrum mellan kropparna.

Den är sedan tidigare konstruerad på ett sätt som gör att alla viktiga inställningar kan göras från traktorhytten via isobus-skärmen.

Därutöver finns även en modell med fyra skär. Plogen är enligt specifikationerna byggd för traktorer upp till 280 hästkrafter.

PREMIUM Storleken har betydelse

PREMIUM Ekologiskt utan plog

LÄS OCKSÅ Markägare plöjde upp väg