Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Nyheter från TT 31 januari 2019

  Skatteverket kräver King på 3,6 miljarder

  Skatteverket kräver det svenskbrittiska spelbolaget Kings svenska bolag Midasplayer på 3,6 miljarder kronor, skriver Dagens industri.

  Motiveringen till upptaxeringen är att Skatteverket anser att Sverige har gått miste om de immateriella rättigheterna till Kings mjukvara, insamlade data och spelvarumärken som Candy Crush och Farm Heroes i samband med att King köptes upp av den amerikanska spelkoncernen Activision Blizzard 2016.

  Vi anser att det har skett en överföring av rättigheterna från bolaget i Sverige. Vi vill beskatta den här transaktionen till hälften av värdet på de immateriella rättigheterna, säger Roberth Glansberg på Skatteverket till tidningen.

  Skatteverket har tidigare krävt King på över en halv miljard kronor för vinster som myndigheten ansett att King gömt på Malta.

  Kings talesperson Charley Tesch skriver i ett mejl till tidningen att bolaget ”beklagar att Skatteverket inte delar vår uppfattning kring hur Kings verksamhet ska beskattas på ett korrekt och rättvist sätt”.

  Han skriver bland annat vidare att bolaget ska ha en fortsatt dialog med myndigheten för att hitta en lösning på frågan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen