Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Nyheter från TT 31 januari 2019

  Misstänkt mordförsök på två poliser i Skåne

  Två poliser var nära att bli påkörda när de var vid en olycksplats i Östra Göinge i Skåne. De fick slänga sig åt sidan för att klara sig. I bilen satt två 17-åriga pojkar och polisen upplever att chauffören siktade mot patrullen.

  Det är min uppfattning och det är därför vi hanterar det som ett mordförsök, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

  Olyckan inträffade på riksväg 15 vid Boalt. En timmerbil hade kört av vägen och släpet blockerade körbanan. Poliserna var på plats för att leda förbi trafiken på säkert sätt. De ledde förbi flera bilar innan den med 17-åringarna i kom körande, enligt Bratt.

  Sedan poliserna fått slänga sig undan tog de upp jakten på bilen. Ungefär tre kilometer österut visade det sig att den kört av vägen och pojkarna greps. Chauffören är misstänkt för mordförsök, narkotikabrott och flera trafikbrott. Den andre pojken skjutsades hem till sina vårdnadshavare.

  Poliserna har klarat sig fysiskt oskadda, säger Bratt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen