Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Nyheter från TT 31 januari 2019

  Åtal mot Fingerprint-ägare stryks

  En av de sju åtalspunkterna mot Fingerprint Cards ordförande och storägare Johan Carlström stryks, skriver Dagens industri. Detta efter att Ekobrottsmyndigheten har tagit del av några mejl.

  Åtalspunkten som strukits gäller aktieköp som Carlström gjorde den 28 december 2012. Uppgifter gjorde gällande att han skulle ha haft insiderinformation om en kommande order från ett sydkoreanskt företag, något som marknaden informerades om först två veckor senare.

  Det är tre år sedan Ekobrottsmyndigheten väckte åtal mot Carlström, som nu alltså anklagas för sex fall av grovt insiderbrott åren 2012–2014. Dagen för rättegångsstart har skjutits upp och myndigheten har tidigare varit kritisk till att målet blivit så gammalt eftersom misstankarna riktas mot en ordförande i ett börsnoterat bolag. Nu är planerna att huvudförhandlingen ska inledas den 4 mars i år.

  Relaterade artiklar

  Till toppen