facebooktwittermail

Nya spårsändare och slåttermaskiner

Nya spårsändare och terminaler, och en och annan maskinnyhet från Claas och Suire. Här är veckans tekniknotiser.

FOTO: FLEET COMPLETE

Hitta din utrustning smartare

Fleet Complete släpper en ny serie spårsändare, som kan användas för att spåra maskiner, redskap och verktyg. Det primära syftet är i det här fallet att förenkla för medarbetarna att hitta den utrustning som behövs i stunden, genom att exempelvis visa var olika vagnar befinner sig. Som bieffekt kan sändarna även användas till att förhindra stölder genom en rad inställningar. Exempelvis kan användaren aktivera en funktion som slår larm om utrustningen förflyttas nattetid.

FOTO: CLAAS

Ny Isobus-terminal

Cemis 700 är en ny ergonomiskt utformad Isobus-kompatibel terminal från Claas, med en sju tum stor pekskärm och tio sidoknappar. Displayen byter automatiskt mellan dag- och nattutseende, och har stöd för två kameraingångar, som föraren enkelt kan växla emellan.

Produkten släpps på marknaden i oktober, och har bland annat stöd för företagets butterflymaskiner, pressarna Rollant 540 och Quadrant, samt snitt- och fältvagnarna Cargos.

FOTO: CLAAS

Nya slåttermaskiner från Claas

Claas introducerar en ny serie sidomonterade slåttermaskiner som ska ersätta Disco Inline och Disco 50-serien. De nio nya modellerna har fått flera nya användbara funktioner, men har också utrustats med den beprövade MAX CUT-slåtterbädden, och täcker in arbetsbredderna 2,2 till 3,4 meter.

FOTO: YSTA MASKINER

Rotorklippare från franska Suire

Turbogyr TR5 PRO är en ny rotorklippare i Ysta Maskiners sortiment som erbjuds i flera arbetsbreddar från 6,4 till 8 meter. Redskapet byggs av franska Suire och har goda köregenskaper och enkla inställningsmöjligheter. Samtliga modeller levereras med åtta hjul i storleken 760 millimeter och med 275 millimeters spårbredd.