facebooktwittermail d

Största Kubotan hittills

Med nya M8, ska Kubota slå sig in på marknaden för större lantbrukstraktorer. Traktorn har formats genom ett samarbete med kanadensiska Buhler Industries och sätts i produktion nästa år för att säljas på den Nordamerikanska marknaden.

Om allt går enligt planerna kommer den nya serien att sättas i produktion under våren 2020. Enligt Kubota kommer serien bestå av två modeller på 190 respektive 210 hästkrafter, vilket kan jämföras med M7-serien som är Kubotas största traktormodell i dag, och som ligger i effektspannet 130 till 170 hästkrafter. Satsningen är ett svar på kundernas krav på allt större lantbrukstraktorer som motsvarar dagens behov.

Förutom rena designelement kommer den nya serien att hämta en rad funktioner från M7-serien, som lanserades 2015, bland annat i form armstöd, skärmar och stolslösningar. Dessutom är traktorn designad för att erbjuda 360-graders sikt runt maskinen.

Motorn är på 6,7 liter och kommer i det här fallet inte från Kubota utan från Cummins, vilket troligtvis hänger samman med att Buhler kommer att tillverka traktorn på redan kända modeller. Kubota säger det inte rakt ut, men i spekulationerna nämns att traktorn kommer att bygga på Versatile Nemesis som lanserades så sent som i våras.

I TV-inslaget ovan har vi sammanfattat de viktigaste nyheterna i M7-serien. Inslaget filmades under Borgeby 2018.