facebooktwittermail d

Nya grävare från Doosan och värstingplog från Mählers

Nya och bränslesnålare Doosangrävare i 50-tons klassen och en plog för snörika vägar är två av veckans entreprenadnyheter.

FOTO: DOOSAN

Nya 50-tonsgrävare från Doosan

• Doosans nya grävmaskiner i 50-tonsklassen, DX490LC-7 och DX530LC-7 har båda Scanias sexcylindriga DC13-motor på 390 hästkrafter som drivkälla och enligt tillverkatren ska bränsleförbrukningen vara 11 procent lägre och effektiviteten 8 procent högre, mycket tack vare förbättrad pumpkapacitet.

FOTO: VOLVO

Ny planerskopa för Volvos kompaktlastare

• Volvo presenterar nu en ny planeringsskopa för sina mindre hjullastare. Den har 5 centimeters längre schaktdjup och en lägre skopram som både förbättrar sikten och förbättrar tiltvinkeln. Den har precis som föregångaren rak bakkant för att underlätta planering vid backning. Skopan är framtagen för modellerna L20H till L50H.

FOTO: MÄHLER

Ny diagonalplog från Mählers

• Redskapstillverkaren Mählers har tagit fram en ny diagonalplog, DPF 3700, som kommer att börja serietillverkas i höst. Den är framtagen för vägar med stora snömängder där snön ska kastas över höga plogvallar och gärna så långt från vägen som det är möjligt. Plogen DPF är utrustad med utlösande skärhållare som gör det riskfritt att köra på ett fast hinder.

FOTO: KUBOTA

Kubotas minsta lastare någonsin

• Kubotas minilastare SCL1000 drivs av en 24 hästars turbodiesel. Maskinen som väger närmare 1 400 kilo är drygt 90 centimeter bred och går på 24 centimeter breda band. Den uppges lyfta upp till drygt 2 meters höjd. Dämpade lastcylindrar och ett justerbart plattformsupphängningssystem ska förbättra förarens komfort. Kubota räknar med att den ska finnas på den amerikanska marknaden under tredje kvartalet i år.

Fler entreprenadnyheter:

Elektrisk traktorgrävare från Case

Cats nya 90-tonnare slösar inte med energin

Nya kompaktlastare från Case