facebooktwittermail d

Ny virkesterminal i Lycksele

SCA investerar 50 miljoner i ny virkesterminal i Lycksele.

Mats Sandgren, vd för SCA Skog, och Lilly Bäcklund, kommunalråd i Lycksele kommun, invigde virkesterminalen i Lycksele genom att turas om att såga en stock. Från vänster: Lars Nolander, logistiskchef SCA Skog, Mats Sandgren och Lilly Bäcklund.
Mats Sandgren, vd för SCA Skog, och Lilly Bäcklund, kommunalråd i Lycksele kommun, invigde virkesterminalen i Lycksele genom att turas om att såga en stock. Från vänster: Lars Nolander, logistiskchef SCA Skog, Mats Sandgren och Lilly Bäcklund. FOTO: PER-ANDERS SJÖQUIST/SCA

SCA invigde i går virkesterminalen i Lycksele som blir en knutpunkt för virkestransporter.

"Med investeringen i Lycksele ökar vi våra effektiva och miljövänliga tågtransporter. Samtidigt säkrar vi skogsägarnas avsättning av virke för lång tid framöver", säger Jörgen Bendz SCA:s virkeschef i ett pressmeddelande.

Investeringen i virkesterminalen i Lycksele uppgår till nästan 50 miljoner kronor och omfattar två nya järnvägsspår, terminalytor och ytbeläggningar.

Terminalen ska hantera minst ett tågset om dagen. Tåget lastas med cirka 1 000-2 000 kubikmeter virke, som transporteras vidare till SCA:s industrier.

Den nya terminalen har även stor betydelse för SCA:s mångmiljardinvestering i Östrands massabruk och för virkesförsörjningen till Obbola pappersbruk.