facebooktwittermail d

Monsterslunga med hydrauldrift

Hydrauldrivna snöslungor är framtiden menar Tokvam. 

Tokvam har tagit fram en hydrauldriven snöslunga som de menar är världens största.
Tokvam har tagit fram en hydrauldriven snöslunga som de menar är världens största. FOTO: TOKVAM

Monsterslunga med hydrauldrift

Tokvam har tagit fram en hydrauldriven snöslunga som de menar är världens största. ”Med F240H Monster tar vi den hydrauliska snöslungan för hjullastare till nästa nivå. Med en mycket stor matningsskruv, stor fläkt och smarta lösningar som ger stor kapacitet uppstår helt nya möjligheter. Detta är en hydraulisk frontmonterad snöslunga som kan ta över flera av uppgifterna för en traditionell hjullastare med egen motor, som till exempel snölastning. Och det till en bråkdel av priset, både vid inköp och drift”, skriver Tokvam i ett pressmeddelande.

Arbetsbredden är 240 centimeter och redskapet väger 1340 kilo. Hydraulpumpen bör ge minst 200 liter/minut menar tillverkaren.

FOTO: MOSTPHOTOS

Rekord för anläggningsmaskiner i år

Antalet sålda anläggningsmaskiner kommer enligt Off-Highway Research att bli 1,13 miljoner stycken vilket är en ny rekordnotering. Asien är den största marknaden, där kommer det ut cirka 400 000 nya maskiner i år. Men de närmaste fyra åren kommer hjulen att bromsa in där och den marknaden krympa med omkring 25 procent. Övriga marknader kommer att ligga stabila enligt analysföretagets prognoser.

FOTO: VOLVO

Volvo ska bygga 15 000 lastbilar per år i Kina

Volvo har köpt kinesiska JMC Heavy Duty Vehicle för motsvaranden 1,1 miljarder kronor. I affären ingår en fabrik där Volvo räknar med att tillverka modellerna FH, FM och FMX från slutet av 2022. Fabrikens kapacitet ska ligga på omkring 15 000 fordon per år. 2020 levererades det 4 500 tunga Volvolastbilar till den kinesiska marknaden.

FOTO: PONSSE

Milstolpe för Ponsse

Den 17 000:e skogsmaskinen har rullat ut från Ponsses anläggning Vieremä i Finland. Det var en skotare i mellanklassen, Ponsse Elk, som gick till en finsk kund. Tillverkaren, som gjorde sina första maskiner i början av 1970-talet, finns nu på marknaden i ett 40-tal länder över hela världen.  

Fler entreprenadnyheter:

Entreprenören stoppades av aktivister

"Förbjud tunga fordon att köra om"