facebooktwittermail d

Ny innovativ fågelskrämma väcker stort intresse

En fågelskrämma som blixtrar och låter väcker just nu stort intresse världen över. Bakom produkten står den brittiska entreprenören Chris Reet, som uppfann produkten på bara några dagar efter ett samtal med en lokal lantbrukare.

Utvecklaren Chris Reet fick mer än 300 beställningar på bara en vecka, skriver Farmers Weekly. Se tidningens reportage om fågelskrämman längre ner i artikeln.
Utvecklaren Chris Reet fick mer än 300 beställningar på bara en vecka, skriver Farmers Weekly. Se tidningens reportage om fågelskrämman längre ner i artikeln. FOTO: SKÄRMDUMP, FARMERS WEEKLY / MOSTPHOTOS

Brittiska Farmers' Weekly, som uppmärksammar produkten, uppger att utvecklaren i fråga fick mer än 300 beställningar på bara en vecka i samband med att produkten blev viral på sociala medier. Lösningen bygger på en vanlig brandlarmsklocka och en blixtrande lampa som drivs på batteri.

Kanske inget för tätbebyggda områden. Men i ensligt belägna odlingslandskap ska det funka bra, enligt tillverkaren.

Kompletteras med sensor för klövvilt

Utrustningen är från början designad för att skrämma bort duvor, men ska nu även kompletteras med en sensor som ska göra det möjligt att även skrämma bort klövvilt nattetid. Hittills har lösningen skrämt bort duvorna med gott resultat.

Priset för att bli av med fåglarna är i det här fallet satt till 239 pund, motsvarande 2 970 kronor.

Se fågelskrämman på filmen här nedan!