facebooktwittermail d

Ny chef för Scandi Standard

Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Den tidigare vd:n Leif Bergvall Hansen lämnar därmed sin position med omedelbar verkan.

Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. Arkivbild.
Scandistandard, med varumärket Kronfågel i portföljen, är ledande producent av kycklingbaserade livsmedel i Norden och Irland. Arkivbild. FOTO: CECILIA PERSSON

Scandi Standard bedriver sedan tidigare en process för att rekrytera en ny vd och koncernchef.

”Otto Drakenberg kommer inledningsvis att fokusera på den uppkomna situationen inom kycklingproduktionen i Scandi Standards svenska verksamhet Kronfågel”, skriver Johan Bygge, styrelseordförande i Scandi Standards.

Han ska även arbeta för att hitta en hållbar långsiktig lösning för den danska verksamheten inom Ready-to-cook.

”Genom denna åtgärd sätter vi extra kraft bakom vårt löfte att uppfylla bolagets högt ställda krav på djuromsorg och livsmedelssäkerhet så att alla ska kunna känna sig trygga med våra produkter”, skriver Bygge.

Leif Bergvall Hansen lämnar sin post efter det att Aftonbladet granskat en Kronfågelanläggning utanför Katrineholm, där företaget kritiserades för brister i djurhållningen. Bland annat ska kycklingar ha skållats levande, och vid en kontroll som Livsmedelsverket genomförde i mars var en tredjedel av de undersökta kycklingarna i kylrummet förorenade av bland annat mag- och tarminnehåll.

Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd.
Kronfågels ägare Scandi Standard har utsett Otto Drakenberg till tillförordnad vd. FOTO: ANN-HELEN MEYER VON BREMEN

LÄS MER OM KRONFÅGEL:

Stockholms stad: ”Blir sannolikt mer importerad kyckling”

Maskinstrul på Kronfågel – kycklingar avblodades inte

Göteborgs stad slutar köpa kyckling från Kronfågel

Scandi Standards vd: En fågel är en för mycket

Uppsala stoppar alla inköp från Kronfågel

Scandi Standards vd får sparken

Kronfågel ber uppfödarna om ursäkt