facebooktwittermail

Nu blir Volvos lastare snabbare

Två av Volvos populäraste hjullastare kan nu gå dubbelt så fort.

FOTO: VOLVOCE

Volvos L45H- och L50H hjullastare får nu ett nytt drivlinealternativ som ska göra det möjligt att mer än fördubbla toppfarten från 20 till 50 kilometer i timmen.

”Dessa maskiner kör ofta långa sträckor mellan arbetsplatser, där den normala transmissionen är långsam och alternativet att transportera dem med lastbil blir dyrt. Vissa applikationer, som till exempel snöröjning eller lasta och bära, kan även tjäna på en högre arbetshastighet. Cykeltiderna kan kapas avsevärt, vilket ökar produktiviteten”, skriver Swecon i ett pressmeddelande.

De som väljer maskiner med hög topphastighet får också, enligt Swecon, en mer anpassningsbar maskin då en körlägesväljare gör att förare kan justera drivlinans egenskaper så att den är anpassad för varje aktuell arbetsuppgifts behov.

Lastarna har också en dragkraftsväljare med fem inställningar för olika markförhållanden som ska minska slirande vilket ska spara pengar genom minskat däckslitage och lägre bränsleförbrukning. Det utan att någon dragkraft ska gå förlorad.

FOTO: VOLVOCE

Fakta: L45H

Motor: VolvoD4J

Bruttoeffekt: 75kW/100,5 hk

Tipplast (rak maskin): 6 220 kg

Tipplast (full sväng): 5 500 kg

Vikt: 9,1 ton

Maxhastighet: 45 km/h

Fakta: L50H

Motor: VolvoD4J

Bruttoeffekt: 87kW/116,7 hk

Tipplast (rak maskin): 6 560 kg

Tipplast (full sväng): 5 810 kg

Vikt: 9,8 ton

Maxhastighet: 50 km/h