facebooktwittermail

Gymfajten: Gainomax vs Gainmaxx

Norrmejerier stämmer det danska företaget Green Machine för varumärkesintrång. Ärendet gäller Norrmejeriers träningsprodukter Gainomax.

I den stämningsansökan som skickats in till Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt vill Norrmejerier att Green Machine ska få böta 200 000 kronor om de fortsätter att använda varumärket Gainmaxx, eller något annat märke som kan förväxlas med Gainomax.

Norrmejerier vill också att Green Machine ska betala ett belopp på 50 000 kronor plus ränta från den dag då delgivning av stämningen sker fram tills att full betalning sker. Bolaget vill också att Green Machine ska stå för Norrmejeriers rättegångskostnader.

Kopian och originalet? Det vill Norrmejerier att Patent- och marknadsdomstolen nu ska avgöra. Bilder från Norrmejeriers stämningsansökan.
Kopian och originalet? Det vill Norrmejerier att Patent- och marknadsdomstolen nu ska avgöra. Bilder från Norrmejeriers stämningsansökan. FOTO: MOSTPHOTOS/NORRMEJERIER

PR för miljoner

I stämningsansökan uppger Norrmejerier också att de lägger ner omkring 20 miljoner kronor på marknadsföring av varumärket Gainomax i Sverige, varav omkring tre miljoner kronor är externa kostnader för reklamköp. Produkterna omsätter enligt Norrmejerier omkring 100 miljoner kronor per år.

Stämningsansökan inkom till Patent- och marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt den 20 december i fjol. I ett mejl till ATL uppger domstolen att det inte hänt något mer i ärendet och att domstolen ännu inte har något ombud för Green Machine.