facebooktwittermail

Norrmejerier bygger ut

Norrmejerier bygger ut anläggningen i Burträsk för 154 miljoner kronor. Satsningen möjliggör en rejäl ökning av produktionen av Västerbottensost.

- Det känns bra att vi nu äntligen kan förverkliga vår önskan och nästan fördubbla produktionen av Västerbottensost, säger Norrmejeriers vd Bo Rasmussen i en kommentar.

Starkt stöd


Planeringen för en utbyggnad har pågått en längre tid. Norrmejerier har också köpt en grannfastighet till mejeriet för att kunna få plats med utbyggnaden.

Eftersom mejeriets placering medför att byns stadsbild förändras har byborna bjudits in till dialog via kommunala samrådsmöten, där Norrmejerier har deltagit.

- Vi har ett starkt stöd i bygden för en utbyggnad säger platschef Ulf Greve i Burträsk. Det finns en stolthet över Västerbottensost och det arv som vi förvaltar.

Utbyggnaden beräknas vara klar år 2014. Investeringen är enligt Norrmejerier en av de enskilt största i företagets historia.

Norrmejerier ekonomisk förening förädlar årligen cirka 195 miljoner kg norrländsk mjölk vid mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk.ATL.nu